Nedávný příspěvek

Chráněno: Poznámky pro sebe: Co musím nutně udělat po instalaci

Požadovaný obsah je chráněn heslem. Pokud jej chcete zobrazit, zadejte prosím nejdříve heslo: Heslo:

Více

Jak připojit parkovací kameru k rádiu Sencor?

Napsal vicko | V kategorii Auto, IT tipy, triky | 26-04-2011

Štítky: , , , , , , , , ,

0

Příběh

Na tento příspěvek jsem opravdu pyšný, neboť to vypadá, že jsem alespoň v prostředí českého internetu první, kdo tak hodnotný návod sepsal.

Před nedávnem jsem si totiž koupil z Aukra parkovací kameru.

Takto vypadá popisovaná kamera

Má kamera je vzhledově velmi podobná třeba této.

Byl jsem nadšený, jaký má dosah nočního vidění a jak ideální úhel zabírá. Na domácí televizi bylo všechno super, ale pak jsem zašel do garáže, propojil se svým autorádiem Sencor (kteréžto má samozřejmě pro tyto účely displej i náležité vstupy) a… nic. To se stává, řekl jsem si a začal zkoušet. Vyzkoušel jsem snad všechno – měnil jsem napájení, kabely,  připojoval ostatní kamery do rádia…

Výsledek byl takový, že všechno se vším fungovalo, až na tuhle jedinou kombinaci, kterou jsem chtěl a potřeboval.

Nedávno (tentokrát fakt „nedávno“) jsem ale měl chvíli času a pustil se do řešení opravdu s vervou. Google samozřejmě našel jen ostatní chudáky se stejným problémem, což člověku moc naděje nedodá, ale já si věřil!

No a jak jsem tak v autě propojoval „všechno se vším“, všiml jsem si, že se nějakému obrazu blížím. Pak jsem se blížil čím dál tím více, až jsem měl obraz. Takže jak na to?

Řešení

Nakonec stačí přivést oba póly cinche kamery na vnitřní vodič cinche rádia, ale vnější pól cinche kamery musí ještě ke všemu protékat přes určitý odpor, nesmí být napřímo. Já jsem kroutil potenciometrem (rezistor s proměnlivým odporem), až jsem získal ideální obraz. Když jsem pak odpor změřil, bylo to asi 200 ohmů, ale lepší bude, když seženete něco variabilním odporem (např. trimr, potenciometr) a naměříte si ho sami – nevím totiž, jestli se hodnota odporu nebude lišit kus od kusu.

Lepší než slova je ale obrázek:

 

Takto se propojí cinche couvací kamery a autorádia.

Propojení rádia a kamery

 

Není to žádné elektro-schéma, ale doufám, že je to o to pochopitelnější.

 

Případné dotazy směřujte do diskuze, kde uvidím rád i ohlasy, jak se vám zprovoznění podařilo a hlavně k jakému odporu jste případně u jaké kombinace auta/rádia/kamery došli.

 

Napsat komentář

You must be logged in to post a comment.